Over Annelijn Kamphuis

Waarom Shining Xcellence voor mij?

Al tijdens mijn studie Arbeid & Organisatiepsychologie wist ik dat ik een positieve impact wil hebben op de mentaliteit van mensen in organisaties. De afgelopen 10 jaar ligt het accent van mijn werk dan ook qua uitvoering op het trainen en coachen van leiders en teams op het gebied van leiderschap, samenwerking, talentontwikkeling en omgaan met verandering. Dit doe ik voornamelijk binnen resultaatgerichte ontwikkelprogramma’s en altijd met aandacht voor optimale samenhang tussen organisatiedoelen & programma-impact.

Juist door het ontwikkelen van waarderend leiderschap in de zorg, kunnen veel van de problemen die er nu ervaren worden zoals werkdruk, werksfeer, het werken vanuit je talenten beter ontwikkeld worden. Ik wil hier graag aan bijdragen.

Ik ben vooral gericht op wat wél werkt en kan. Vanuit vertrouwen, respectvol confronterend neem ik mensen mee. Samen tot de kern komen en het echte, eerlijke gesprek blijven voeren, ook (juist) als het moeilijk wordt. Ik spreek graag het volledige potentieel van mensen aan, vanuit de gedachte ‘je kunt meer dan je denkt’ en met inzet van methoden uit bijvoorbeeld Appreciative Inquiry. Wanneer teams unieke prestaties leveren en wanneer men met toegenomen vertrouwen kijkt naar zichzelf en de omgeving, ben ik helemaal in mijn element.

Typisch Annelijn

Net dat stapje extra. Dat belletje om iemand dat stukje waardering te geven die hij of zij net nodig heeft omdat het erom spant ben ik. Ook wanneer er veel problemen ervaren worden, kan ik zonder een pijnlijke interventie waarin we op zoek gaan naar de oorzaken, richting geven en energie creëren met betrokkenen om aan de slag te gaan.