Shining Xcellence is in 2016 opgericht. Nicole Vening en  Annelijn Kamphuis zijn de founding partners van Shining Xcellence. Barbara van der Giessen, Pia Peltzer en Fons van den Bemd zijn de vaste partners van Shining Xcellence. Graag stellen wij ons aan je voor.

Nicole Vening, partner

Nicole Vening 

Ik heb een passie voor het ontwikkelen van mensen en organisaties, juist op de plek der moeite. Na het afronden van de Hoge Hotelschool heb ik veel management ervaring opgedaan binnen de hotellerie en een aantal grootbanken. In 2009 heb ik het roer omgegooid en ben ik na het afronden van een Post HBO opleiding als Trainer & Coach aan de slag gegaan. In eerste instantie als freelancer die ingezet werd bij trajecten op het gebied van klantbeleving en leiderschap. De afgelopen jaren help ik zelfstandig met name ondernemers met 10-250 medewerkers bij het ontwikkelen van de juiste cultuur en klantbeleving/gastvrijheidsbeleving, medewerkers betrokkenheid en leiderschap. Dit doe ik op waarderende wijze. De opleiding aan het Instituut voor Interventiekunde heeft mij hiertoe geïnspireerd.  Ik heb drie kinderen. Samen wonen we in Loenen aan de Vecht, wat ook de thuisbasis van Shining Xcellence is.

Mijn motto is: Als je blijft doen, wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg! Verandering begint bij jezelf.

Als coach geloof ik dat jij zelf heel goed in staat bent om bestaande patronen te veranderen, als je echt goed in je kracht staat, weet wie je bent, wat je echt belangrijk vindt en wat je nodig hebt om goed te functioneren. Deze strategie ontwikkel je met behulp van mijn coaching en biedt jou ook duurzame resultaten.

Annelijn Kamphuis

Al tijdens mijn studie Arbeid & Organisatiepsychologie wist ik dat ik een positieve impact wil hebben op de mentaliteit van mensen in organisaties. De afgelopen 10 jaar ligt het accent van mijn werk dan ook qua uitvoering op het trainen en coachen van leiders en teams op het gebied van leiderschap, samenwerking, talentontwikkeling en omgaan met verandering. Dit doe ik voornamelijk binnen resultaatgerichte ontwikkelprogramma’s en altijd met aandacht voor optimale samenhang tussen organisatiedoelen & programma-impact.

Ik ben vooral gericht op wat wél werkt en kan. Vanuit vertrouwen, respectvol confronterend neem ik mensen mee. Samen tot de kern komen en het echte, eerlijke gesprek blijven voeren, ook (juist) als het moeilijk wordt. Ik spreek graag het volledige potentieel van mensen aan, vanuit de gedachte ‘je kunt meer dan je denkt’ en met inzet van methoden uit bijvoorbeeld Appreciative Inquiry. Wanneer teams unieke prestaties leveren en wanneer men met toegenomen vertrouwen kijkt naar zichzelf en de omgeving, ben ik helemaal in mijn element.

Nicole Vening, partner

Barbara van der Giessen

Ik krijg energie van het ontwikkelen van mensen. Hen laten zien wat hun talenten zijn, waar ze energie van krijgen, wat hun toegevoegde waarde is.

Na ruim 20 jaar in diverse managementfuncties gewerkt te hebben in de evenementenbranche heb ik in 2014 gekozen voor waar mijn talent ligt, waar ik energie van krijg en waar ik van toegevoegde waarde ben. Ik ben me gaan ontwikkelen als coach en trainer op het gebied van NLP, positieve psychologie, transactionele analyse en systemisch werk, hoogsensitiviteit en Strengthscope.

Vanuit respect voor de ander ga ik nieuwsgierig op zoek naar wie je echt bent, wat je belangrijk vindt, wat jouw talenten zijn en hoe jij jezelf (weer) kunt en durft te laten zien. Ik stimuleer je om te ontdekken wat je raakt, wat je tegenhoudt, wat je inspireert en wat je doelen zijn. Ik ben er van overtuigd dat het mooiste wat je kunt worden jezelf is.

Fons van den Bemd

Na een  carrière in de internationale hotelwereld en beurzen en evenementen, besloot ik te gaan doen wat ik ECHT wilde; ‘mensen en bedrijven stimuleren in ontwikkeling’.  Deze stap bracht mij in contact met bedrijven over bijna heel de wereld, Van West-Africa tot Scandinavië . Voor grote namen maar ook kleine namen heb ik het voorrecht gehad te werken met directie en medewerkers. Een kenmerkende slogan,  ‘we zijn allemaal gelijkwaardig maar niet gelijk’. Iedereen heeft het recht zo te zijn als hij is, authentiek en het recht om autonoom te zijn of te worden.  Verbinden doe ik door te onderzoeken wie je bent en wat je uniek maakt om zo vanuit je kracht, ook als organisatie te ontwikkelen in de weg die je wenst. Respect, provocatie, respectvolle confrontatie, humor en beleving zijn sleutelwoorden voor mijn aanpak. Interactief ervaringsleren de methode.  Om mijn ruim 25 jarige werkervaring in management en directie functies aan te vullen en om mijn passie nog beter, ten gunste van de klant, te benutten heb ik nog drie jaar opleidingen gevolgd in NLP, Trans Actionele Analayse en Systemisch werk.

Fons van den Bemd, partner