Dag HR Manager,
Is dit herkenbaar voor jullie organisatie?

Ook in deze fase van de pandemie blijven leidinggevenden brandjes blussen en verliezen kracht. Veel collega’s zijn ziek en zonder perspectief haken goede medewerkers met de huidige werkdruk af. Dit heeft weer impact op de achterblijvers! Er wordt veel geklaagd en er gaat ook veel fout. Het vinden van nieuwe medewerkers is een enorme uitdaging. Ze houden een nog grotere. Je maakt je grote zorgen over hoe jullie nog goede zorg kunnen blijven garanderen. Je vraagt je af wat jij nu kunt doen om jullie leidinggevenden positiever & krachtiger te krijgen. En hoe zij hun eigen medewerkers op positieve wijze kunnen versterken & verbinden. Ook bij een aanhoudende hoge werkdruk en de echt nodige transformaties!

k ben Nicole Vening, oprichtster van Project IK. Als leiderschap & organisatie adviseur/ coach met meer dan 12 jaar ervaring help ik zorg organisaties bij het vormgeven aan verandering & een integrale aanpak van werkdrukbeleving, verzuim, verloop, betrokkenheid & teamprestaties vanuit Authentiek Waarderend Leiderschap. Zonder een grote reserve aan werknemers, is het zaak om leidinggevenden & medewerkers die jullie hebben gezond & voor jullie organisatie te behouden. Het afgelopen jaar heb ik in dit kader het sentiment onder operationeel leidinggevenden sterk zien verslechteren. Veel van hen zijn uitgevallen, omdat ze niet gewapend waren tegen de enorme uitdagingen op de werkvloer. Anderen slepen zichzelf voort omdat opgeven geen optie is. De sfeer is vaak verre van optimaal. Maar dat maakt het ook weer lastig om bepaalde zaken als het gaat om kwaliteit & motivering van medewerkers bespreekbaar te maken. Vaak zijn deze operationele kanjers op de werkvloer vanuit jarenlange trouwe dienst en een dosis operationele ervaring op een (meewerkend) leidinggevende plek terecht gekomen en konden zij hiermee uit de voeten. Maar nu de Corona Crisis voortduurt, de hoge werkdruk & transformaties voortduren, is het belangrijk om leidinggevenden zelf op positieve en energie gevende wijze te versterken en ze daarnaast tools te geven om ook hun medewerkers bij hoge werkdruk & transformaties te versterken & verbinden!

Versterkend & Verbindend Leiderschap bij hoge werkdruk & transformaties!

In de kennismakingsworkshop Versterkend & Verbindend Leiderschap bij hoge werkdruk & transformaties krijgen deelnemers inzicht in hun eigen kracht bij hoge werkdruk & transformaties, maar leren zij ook wat ze goed kunnen doen, maar ook wat ze echt moeten laten als het gaat om het versterken & verbinden van hun medewerkers. Ik praat ze bij over de belangrijkste theorie over welzijn op de werkvloer en geef ze een aantal tools & tips die zij direct kunnen toepassen op de werkvloer die van grote positieve invloed zijn op het welzijn van medewerkers.

Juist nu de workshop Versterkend & Verbindend Leiderschap!

Natuurlijk is investeren in recruitment mooi, maar geloof me: het aantal beschikbare zorg medewerkers neemt als er niets verandert in de zorg echt af. Medewerkers, zeker de jong en hoog opgeleiden, switchen 1-2 keer van werkgever en zeggen de zorg daarna gedag. Zonde! Over het oplopende verzuim als gevolg van werkdruk & stress maar niet te spreken. Zorg er daarom nu voor dat jullie zorg organisatie niet onnodig medewerkers verliest. Houd de achterdeur dicht en neem jullie verantwoordelijkheid: help jullie operationeel leidinggevenden vanuit het juiste leiderschap zichzelf te versterken en tevens hun medewerkers te versterken & te verbinden, zodat zij iedereen aan boord blijft, ook bij een hoge werkdruk. Speciaal voor jullie team van (operationeel) leidinggevenden, HR Managers, Verzuim Managers, organiseer ik deze twee uur durende inspirerende sessie midden in deze Corona Pandemie Zorg Marathon.

Wat levert jullie deze kennismakingsworkshop op?

  • Quality time met collega’s en reflecteren op eigen leiderschap & uitdagingen.

  • Er ontstaat vanuit herwonnen vertrouwen met rust en focus.

  • Deelnemers leren dat de wijze waarop ze uitdagingen bekijken een keuze is.

  • Ze wisselen ervaringen uit hoe het welzijn & betrokkenheid te beïnvloeden.

  • Ze leren tevens welke ‘instinkers’ er zijn op basis van hun Zorg DNA.

  • Ze voelen zich na afloop meer ‘leider’ in plaats van ‘lijder’ op de werkvloer.

  • Ze checken uit met 2 concrete actiepunten voor zichzelf & medewerkers.

  • Zodat ze hun team positiever, sterker & veerkrachtiger kunnen krijgen.

Boek nu hier jullie workshop!
Boek hier direct een afspraak!