Dag HR Manager,
Is dit herkenbaar voor jullie organisatie?

Jullie Leidinggevenden zijn echte probleemoplossers. Maar met veel problemen, wordt het probleem oplossen eerder brandjes blussers. Met veel brandjes, zie je ook dat veel andere taken & verantwoordelijkheden blijven liggen. En helemaal met de Corona pandemie heeft dit een grote impact op jullie organisatie. Leidinggevenden maken een oververmoeide indruk. Kon je maar wat voor ze doen. Het helpt niet mee dat ze echt soms op een eigen eilandje zitten. Wat zou gebeuren als het werken aan een probleem energie oplevert in plaats van kost? Welk effect heeft het als leidinggevenden met meer energie & vertrouwen de werkvloer opgaan?

Ik ben Nicole Vening, oprichtster van Project IK. Als leiderschap & organisatie adviseur/ coach met meer dan 12 jaar ervaring help ik zorg organisaties bij het vormgeven aan verandering & een integrale aanpak van werkdrukbeleving, verzuim, verloop, betrokkenheid & teamprestaties vanuit Authentiek Waarderend Leiderschap. Medewerkers in de zorg zijn doorgaans een kei in het probleem oplossen. Zijn er meer problemen? Dan zetten ze een tandje bij! Wordt de werkdruk hoger of de condities suboptimaal? Dan zetten ze nog een tandje bij. Dat de sfeer minder goed is, nemen ze maar voor lief. Maar zeg nou zelf: echt lekker werken, is er niet meer bij. Ze maken niet voor niets een oververmoeide indruk. Als je alsmaar met  problemen geconfronteerd wordt, doet dit uiteindelijk zeker wat met je welzijn & motivatie. Zelf ben ik 13 jaar geleden in aanraking gekomen tijdens mijn opleiding tot professioneel coach. De opdracht ‘Droom jouw probleem ideaal’ heeft mij destijds positief verrast tijdens de les. Het succes na afloop van deze les is het begin van mijn ontwikkeling geweest op het gebied van waarderend ontwikkelen. Ik geloof dat niet alleen ik, maar ook jullie leidinggevenden zoveel meer kunnen halen uit waarderend ontwikkelen. Deze stappen die ik toen tijdens mijn eerste les deed, en die mij de ogen hebben doen openen, ga ik in deze workshop met jullie leidinggevenden doen. Wedden dat ze net zo enthousiast zijn?

Kennismakingworkshop Waarderend Leiderschap

In de kennismakingsworkshop Waarderend Leiderschap maken deelnemers kennis met Waarderend Ontwikkelen & een waarderend proces. Door zelf hun eigen uitdaging/probleem in te brengen, heeft de workshop direct een meerwaarde en en is er een grote kans dat ze er mee aan de slag gaan!

Waarderend Leiderschap juist nu!

Eigenlijk kunnen leidinggevenden nauwelijks gemist worden. Maar aan de andere kant maak je je ook echt zorgen om hen. Haal je ze nu twee uur van de werkvloer, moet het echt wat opleveren. Hoe zeer zou je het ze gunnen om te kijken naar wat er wel goed gaat. Wat als ze voorbij het probleem kunnen kijken?Wat als ze ervaren wat dit alles ze oplevert? Zouden ze dit zelfs kunnen delen met hun medewerkers?

Wat levert jullie deze kennismakingsworkshop op?

  • Quality time met collega’s en reflecteren op eigen leiderschap & uitdagingen.

  • Een veilige plek om in een positieve setting over eigen uitdagingen te praten.

  • Een eerste ervaring met deze ontwikkelmethode & toepassingsmogelijkheden.

  • Ervaren wat het je oplevert als je een probleem ideaal droomt ipv erin duikt!

  • Een duidelijk voornemen wat je eerste stap wordt op de werkvloer na afloop.

  • Je krachtiger, zelfverzekerder en meer competent voelen.

  • Enthousiasme om het ook te delen met eigen medewerkers.

Een hele mooie maar indringende workshop. Ik heb me nooit zo gerealiseerd wat druk zijn me kost en gekost heeft in het verleden. Maar belangrijker nog, wat ik met deze houding mijn medewerkers dicteer. Want hoewel ik zelf best stress bestendig ben, zijn er uit een team van 20 maar liefst 5 uitgevallen het afgelopen jaar. En ik had dat niet zien aankomen. Ik ben na deze kennismakingsworkshop geprikkeld om hier meer mee te doen. Voor mij, maar vooral voor mijn medewerkers. De aanpak is trouwens verrassend positief. Nicole brengt de workshop met een positieve energie.

Paul (53) Manager, Kennismakingworkshop Nooit Meer te Druk!

Ja, wat een ontzettend leuke workshop. Ik zal eerlijk zeggen dat ik hem ben gaan volgen op een leiderschapsdag van mijn organisatie. Mijn eigen team heeft veel verzuim & verloop en de stemming is nou niet opperbest. Er zitten een aantal notoire klagers. Maar ik weet zeker dat ik vanuit deze workshop echt met frisse moed aan de gang ga met mijn team. De workshop is super strak geregisseerd, waardoor er wel energie zit, maar ook rust. Echt fijn. Je wordt meegenomen langs het effect van complimenten op je hersenen, wat een goed compliment is en als laatste…ga je aan de slag. Nicole is zelf ook complimenteus. En ik merkte meteen wat dit met mij deed!

Marije (45) Teamleider, Kennismakingsworkshop De Kracht van Complimenten!

Ik heb echt superveel geleerd van deze workshop. Allereerst dat ik als positief kritische leidinggevende, vooral kritisch overkom. Waarderend Leiderschap is dus echt niet leiderschap met een positief sausje. Wat het wel is, daar ben ik wel van onder de indruk. Enkele dingen die me zijn bijgebleven: Altijd beginnen met kijken wat er al wel goed gaat! Dat is dus echt een ding waar ik wat mee wil. Ik kijk namelijk altijd naar wat er niet goed gaat. Een ander iets is dat ik zelf het idee heb dat ik altijd maar loop te trekken met verandering. Maar Nicole heeft me duidelijk gemaakt wat het me gaat opleveren om iedereen te betrekken bij verandering vanaf het begin. Daar ga ik ook mee aan de slag!

Abel (38) Teammanager IT, Kennismakingsworkshop Waarderend Leiderschap

Wat een ontzettend waardevolle workshop. Ik heb een korte coaching opleiding gedaan. In deze compacte workshop heb ik voor mijn gevoel meer geleerd, ook over de basis van coachen, dan bij deze opleiding van 3 dagen. Nicole neemt je stap voor stap mee en je gaat meteen met elkaar aan de slag. Ik denk echt dat het heel waardevol kan zijn voor leidinggevenden en HR Managers die het gevoel hebben teveel achter medewerkers aan te moeten lopen, sommige veranderingen niet doorgevoerd krijgen binnen een team. Waarderend Coachen is echt heel versterkend. Ik had echt een heel fijn en zelfverzekerd gevoel aan het eind van de workshop. Nicole vertelt hele leuke anekdotes waardoor je ook echt begrijpt hoe het komt dat het werkt.

Esther (38) HR Manager, Kennismakingsworkshop Waarderend Coachen

Een superleuk gestructureerde workshop waarin je leert op een andere manier naar jezelf en jouw Veerkracht te kijken. Nooit gedacht dat ik nu opeens zie waarom ik veel energie verlies op bepaalde taken van mijn werk en waarom ik op sommige momenten eindeloos door kan gaan. Nu wel en het leuke is dat ik ook met medewerkers die niet lekker lopen kan kijken hoe ze hun veerkracht kunnen vergroten vanuit deze Sterke Punten van Strenghtscope. Ook iets leuks dat je met je team kunt doen! De Strenghtscope hoef je niet vooraf te doen. Nicole laat je vooraf al nadenken over je Sterke Punten, kwaliteiten waar je energie van krijgt. Maar ik was persoonlijk na afloop wel zo nieuwsgierig en enthousiast dat ik hem ben gaan doen.

Rob (47) Team Leider, Kennismakingsworkshop Veerkracht

Wij hebben deze workshop met het hele MT van onze organisatie gedaan en ik vond het echt heel fijn dat we hem samen hebben gedaan. Er ontstonden echte gesprekken en we realiseerden ons als MT dat we ook echt een aantal dingen kunne initiëren om uit die waan van de dag te komen en meer te gaan leiden. De afwisseling in de workshop is heel fijn. Er is online al echt veel interactie, maar de echte verdieping vindt in het tweede uur plaats waar je samen in tweetallen in gesprek gaat. Nicole is echt een goede trainer. Pikt ook veel non verbale dingen op online en zorgt ervoor dat iedereen met concrete actiepunten de digitale deur uitgaat.

Roos (50) HR Manager, Kennismakingsworkshop Versterkend & Verbinden Leiderschap

Ik heb hier geleerd dat waarderend leiderschap niet alleen het waarderen van medewerkers is, maar dat het staat voor een hele andere kijk op mens & organisatie ontwikkeling. Ik denk zelf dat ik in de dagelijkse praktijk niet zo heel erg waarderend ben. Waarderend Ontwikkelen, althans in deze workshop werkt heel erg verbindend & versterkend. Ik vind het ongelooflijk knap dat Nicole in twee uur je zo enthousiast kan krijgen, maar je ziet dat ze echt vertrouwt op de ervaring die ze heeft. Ik vond het heel mooi dat er in deze workshop een verbinding ontstond die ik al in geen tijden heb ervaren. Heel mooi! En zeker wil ik hier meer mee gaan doen.

Lieke (34) Teammanager, Kennismakingworkshop Waarderend Leiderschap

Ik ben Teamcoach bij een grote bancaire instelling en heb ook een coach opleiding gedaan. Ik vind het ontzettend knap wat Nicole ons in twee uur heeft bijgebracht over het waarderend coachen. Heel fijn dat we ook gewoon zelf in tweetallen aan de slag gingen. Ik denk dat ik op de werkvloer deze coaching filosofie vaker ga inzetten, omdat het echt versterkt en ook medewerkers die wat vastzitten in  beweging kan brengen. Ook mooi te zien dat de basis voorwaarden voor goede coaching hier al min of meer in de coaching verweven zitten. Echt een aanrader als je mensen hebt met hardnekkige patronen of weinig zelfvertrouwen.

Denise (37) Teamcoach, Waarderend Coachen

Deze workshop heb ik samen met andere collega leidinggevenden gevolgd. Ik heb zelf nooit zo stil gestaan dat je je eigen veerkracht kunt vergroten. Hij is laag of hoog. Maar daar ben ik nu wel op teruggekomen. Ik kan mijn eigen veerkracht vergroten en dus ook die van mijn medewerkers. Dat is mooi, want we hebben de afgelopen twee jaar wel wat veerkracht nodig gehad en misten tot deze workshop ook echt Veerkracht. De koek leek een beetje op. Dat voel ik nu anders. Nicole neemt je in rust mee door een aantal stappen waardoor je echt na twee uur ook inzicht hebt in wat jij kunt doen om je veerkracht te vergroten!

Eva (44) Afdelingsmanager, Kennismakingsworkshop Veerkracht

Toch wel een beetje confronterende workshop, want ik ben zo’n leidinggevende die dagelijks 101 brandjes probeert te blussen om mijn medewerkers aan het werk te houden. Omvallen deden ze trouwens toch wel. Dat maakte me ook best onzeker.  Maar ik realiseer me nu dat ik echt een aantal andere zaken te ontwikkelen heb waar ik mee aan de slag ga. Nicole is een energieke workshopgeefster. Je ziet dat ze ervaring heeft in de rust waarmee ze je door de workshop leidt. Interessant hoor! Kan hem echt aanbevelen als je als leidinggevende vooruit wilt en niet alleen maar brandjes wilt blussen.

Hans (47) Teammanager, Kennismakingworkshop Versterkend & Verbinden Leiderschap
Boek nu hier jullie workshop!
Boek hier direct een afspraak!