Over Nicole Vening

Waarom Project IK voor mij?

Ik ben Nicole Vening (1972) en heb Shining Xcellence na 5 jaar Freelancen in 2015 opgericht. Ik ben als leidinggevende in de financiële sector altijd afgevraagd hoe het me kon lukken om met een Hotelschool achtergrond zo succesvol te zijn. Ik denk dat ik intuïtief veel van de principes van Waarderend Leiderschap ook al toepaste. In 2010 ben ik me gaan richten op het ontwikkelen middels training & coaching van mensen & organisaties. Tijdens deze opleiding kwam ik in aanraking met Waarderend Ontwikkelen via Wick van der Vaart & het Instituut voor Interventiekunde en raakte zeer enthousiast over het waarderend gedachtengoed. Ik werk sinds 2011 als leiderschapscoach en Waarderend Organisatie Adviseur. Waarderend Ontwikkelen, ook wel Appreciative Inquiry, vormt de basis voor mijn interventies. Maar  juist ook vanwege mijn ruime ervaring als organisatie & leiderschapscoach, lukt het me ook op plekken waar eerdere interventies niet het gewenste resultaat hadden, om samen met jullie eigen collega’s succes te boeken.

Over mij als coach

Ik ben in het jaar waarin ik mijn opleiding deed al in aanraking gekomen met Waarderend Ontwikkelen en heb het gedachtengoed in Nederland onder organisaties zien groeien. Mijn eigen ervaring is dat je met Waarderende Interventies, mits geïntegreerd met het juiste leiderschap en binnen de juiste cultuur, mens en organisaties sneller, positiever en lichtvoetiger kunt helpen te ontwikkelen.

Het geeft me heel veel plezier om in een combinatierol van trainer & coach groepen leidinggevenden te begeleiden op onderwerpen die er voor hun toe doen aan de hand van de principes van het Waarderend Leiderschap. Beleven, Reflecteren en doen staan hierbij centraal.

Typisch Nicole

Ik ben echt geïnteresseerd in het welzijn van anderen. Ik ben nieuwsgierig naar wat je denkt en zegt, maar ook naar wat je misschien nog wel niet zegt en al wel denkt. Ik kan snel schakelen en ben echt in staat om me met alle lagen van een organisatie te verbinden zonder het proces en objectiviteit uit het oog te verliezen.
Mede dankzij mijn goede communicatieve vaardigheden, kan ik soms pijnlijke zaken zo verwoorden dat het een ander en positiever perspectief krijgt.
Dit creëert optimisme bij mijn klanten. Als laatste, ben ik echt echt betrokken. Ik ga door waar anderen stoppen. Ik stuur je net even dat appje om het verschil te maken, of bel je op wanneer het ertoe doet. Ik verbind me met mijn jullie als persoon en als groep net zoals ik jullie leer om je op positieve wijze met jullie mensen te verbinden.