Maak kennis met Shining Xcellence

Shining Xcellence is in 2016 opgericht. Nicole Vening en Annelijn Kamphuis zijn de founding partners van Shining Xcellence De diversiteit van onze achtergrond, alsmede onze complementaire sterke punten, maken ons een krachtig team. Klaar om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen. Graag stellen wij ons aan je voor.

Nicole Vening, partner

Nicole Vening 

Ik heb een passie voor het ontwikkelen van mensen en organisaties, juist op de plek der moeite. In 2010 begon ik als freelancer bij trajecten op het gebied van cultuur, leiderschap, team optimalisatie en medewerker betrokkenheid. Maar door mijn opleiding bij Wick van der Vaart bij het Instituut voor Interventiekunde wist ik ook dat ik dit echt op een waarderende manier wilde doen.

Inmiddels ben ik al 12 jaar als interventioniste werkzaam en doe ik dat met zoveel passie, plezier en energie dat ik regelmatig door organisaties word uitgenodigd  als gastspreker op het gebied van waarderend ontwikkelen en waarderend leiderschap op de werkvloer.

Ik kan nog steeds kippenvel krijgen als ik zie hoe het ons lukt om iedereen bij een ontwikkeling te betrekken. Van Bestuurder tot medewerker op de werkvloer. Ik spreek ieders taal, ik zorg dat ze elkaars context meer leren kennen en waarderen en dat ze vanuit verbinding & gezamenlijke visie samen in beweging komen op een thema dat nu nog als uitdaging of probleem gezien wordt.

De afgelopen jaren heb ik grote organisaties in de zakelijke dienstverlening, het onderwijs en de zorg geholpen bij het ontwikkelen van integraal waarderend leiderschap, waarbij ingezet wordt op alle niveaus in organisaties. Ook help ik organisaties bij het  waarderend coachen op de werkvloer, waarderend evalueren, waarderende gespreksvoering. Dankzij de afgelopen periode waarbij we verplicht waren om op afstand te werken, heb ik een aantal sterke online workshops ontwikkeld die minstens zoveel opbrengst hebben als de reguliere live bijeenkomsten.

Mijn motto is: Als je blijft doen, wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg! Verandering begint altijd & alleen bij jezelf.

Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Klik dan hier!

Nicole Vening, partner

Annelijn Kamphuis

Al tijdens mijn studie Arbeid & Organisatiepsychologie wist ik dat ik een positieve impact wil hebben op de mentaliteit van mensen in organisaties. De afgelopen 10 jaar ligt het accent van mijn werk dan ook qua uitvoering op het trainen en coachen van leiders en teams op het gebied van leiderschap, samenwerking, talentontwikkeling en omgaan met verandering. Dit doe ik voornamelijk binnen resultaatgerichte ontwikkelprogramma’s en altijd met aandacht voor optimale samenhang tussen organisatiedoelen & programma-impact.

Ik ben vooral gericht op wat wél werkt en kan. Vanuit vertrouwen, respectvol confronterend neem ik mensen mee. Samen tot de kern komen en het echte, eerlijke gesprek blijven voeren, ook (juist) als het moeilijk wordt. Ik spreek graag het volledige potentieel van mensen aan, vanuit de gedachte ‘je kunt meer dan je denkt’ en met inzet van methoden uit bijvoorbeeld Appreciative Inquiry. Wanneer teams unieke prestaties leveren en wanneer men met toegenomen vertrouwen kijkt naar zichzelf en de omgeving, ben ik helemaal in mijn element.

Samen zijn wij meer!