Strengthscope®: Inzicht in sterke punten teams, leiders en engagement

Voor onze interventies bij onze opdrachtgevers maken wij gebruik van de wetenschappelijke meetinstrumenten van Strengthscope®, ’s werelds enige wetenschappelijk onderbouwde test goedgekeurd door de British Psychologie Society. Strengthscope® richt zich met name op het ontwikkelen van organisaties en teams vanuit de aanwezige sterke punten binnen een organisatie: die kwaliteiten die voor passie, plezier en energie op de werkvloer zorgen.

Groot voordeel van deze meetinstrumenten op het gebied van Employee Engagement, Leiderschap en Teamvorming zijn:

  • Mensen worden geen profiel zoals bij HBDI, DISC, Emergenatics  en andere tests. De kans dat iemand een zelfde uitkomst heeft is 1:365.000. De ervaring leert dat mensen zich echt gezien voelen, zichzelf beter leren begrijpen en ook handvatten krijgen hoe ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.
  • De aandacht wordt dus verplaatst van zwakke punten naar daar waar mensen kracht uithalen, zonder deze zwakke punten te ontkennen. Er ontstaat zo meer balans.
  • Dit is een persoonlijkheidstest en je persoonlijkheid verandert weinig gedurende je leven. Daardoor zijn de uitkomsten zeer stabiel.
  • Het helpt mensen meer te worden van wie ze echt zijn i.p.v. een allrounder te zijn
  • Het gaat ervan uit dat mensen resultaat boeken op verschillende manieren omdat ze op verschillende manieren energie krijgen en gestimuleerd worden. Voor teams is mooi te zien wat de consequenties hiervan zijn.
  • Onderzoeksresultaten laat zien dat er beter bedrijfsresultaten behaald worden

Wij zetten Strengthscope®360 enStrengthscope® in bij het optimaliseren van teamperformance, het meer in evenwicht krijgen van een team bij aanname van nieuwe teamleden en het optimaliseren van engagement. Strengthscope® leiders zetten wij in bij het diagnosticeren van leiderschap in de context van medewerkers engagement en teamperformance.

Nieuwsgierig naar wat wij met Strengthscope® voor jou persoonlijk dan wel jouw organisatie of team kunnen bereiken?

Bekijk hier de wetenschappelijke informatie over Strengthscope