Waarderende interventies

Shining Xcellence is de partner voor waarderende interventies bij middelgrote ondernemingen, vestigingen en afdelingen met 10-250 medewerkers. Waarderende interventies vormen een positief alternatief voor probleemoplossende interventies en kennen verrassend positieve & duurzame resultaten.

Vaak worden interventies gedaan om één of meerdere problemen op te lossen. Denk aan een negatief werkklimaat, problemen binnen het team, stress bij medewerkers. Onze ervaring is echter dat wanneer je mensen, medewerkers, leidinggevenden of een ondernemer vraagt naar het probleem, het probleem zich niet altijd even goed laat duiden. En zelfs al is het probleem helder, blijkt het oplossen ervan niet altijd zo eenvoudig. Soms bijna onmogelijk.

Met waarderend ontwikkelen inventariseren we heel kort het probleem, maar stellen we daarna ook meteen de vraag: Hoe zou je iets 100% goed dromen?
Een onrealistische vraag? In de praktijk blijkt van niet! Als je namelijk weet hoe je het echt wilt hebben, gebeurt er iets in je hersenen. Je werkt er als het ware bewust naartoe. Dit werkt ook goed bij verschillende partijen die vanuit verschillende invalshoeken een probleem ervaren. Het is namelijk veel leuker om samen aan een droom te werken, dan een probleem uit de weg te werken.

Voordelen waarderende interventies

Klanten geven ons terug dat onze interventies positieve, verrassende en duurzame resultaten hebben. Met andere woorden: waarderend ontwikkelen gaat veel verder dan het oplossen van een probleem. Wij zien dat dit name komt doordat betrokkenen zich meer gewaardeerd en verbonden voelen met elkaar, waardoor ze veel meer overhebben voor elkaar, de onderneming en het onderwerp waar ze mee aan de slag gaan.

De opbouw van een Waarderend Ontwikkelingstraject:

  1. Intake met directie, leidinggevende en stakeholders als het gaat om teamcoaching, veranderingstraject, klantbeleving, management development
  2. Samen creëren van een ‘intern’ superteam dat bestaat uit een delegatie van de stakeholders en dient als sparingpartner in het verder ontwikkelen van het traject
  3. Behoefte vooraf inventariseren en het bijbrengen van de beginselen van het waarderend ontwikkelen aan de leden van het superteam tijdens een workshop.
  4. Grote workshop waarin een waarderende interventie op de topic wordt uitgevoerd
  5. Evaluatie met het superteam naar aanleiding van de uitkomsten van de workshop
  6. Samen stappen definiëren ne het creëren van de juiste stappen voor de organisatie
  7. Ontwikkelen van de juiste cultuur, bewustzijn, houding, leiderschap en vaardigheden van betrokkenen
  8. Uitvoeren van de benodigde interventies
  9. Waarderende evaluatie met stakeholders

Ben jij benieuwd of je van een probleem, een droom kan maken? Of ben jij benieuwd naar de resultaten die wij bij onze klanten hebben bewerkstelligd? Wij gaan graag het gesprek met je aan.

Neem contact op

Lees hier interessante artikelen over Appreciative Inquiry | Waarderend Ontwikkelen.